maandag 19 december 2016

Supergoof en Margootje komen nog een keer in Sneek

Ik had eigenlijk niet gedacht dat ik dit jaar nog een blogje zou schrijven, want in deze tijd heeft iedereen het zo druk ( ik ook) dus ik had iedereen al hele fijne feestdagen toegewenst.

Maar zaterdag tijdens de workshop van Ingrid met Foep, kwam al heel gauw de opmerking van de dames dat zij ook wilden BeePeeën, of Broderie Perse. En of Ingrid dat weer in Sneek wilde doen, dus al gauw werd er nadat iedereen thuis was, door Ingrid en mij via de mail een geschikte datum gezocht.
En die is gevonden. Ingrid en Margootje komen terug en wel op 4 februari 2017 voor de workshop Broderie Perse.

Wil je ook meedoen,  stuur me dan even een berichtje, of laat hieronder een opmerking achter dan neem ik contact met je op.


Voor nu hele fijne feestdagen

Groetjes,

Rita 

zaterdag 17 december 2016

Foep in Sneek

Vandaag was het dan zover en werd er ook in Friesland "gefoept". Ingrid was al vroeg in Sneek om ook hier het Foepvirus te verspreiden, al was dat al geland, want Grietje had voor Ingrid 2 schitterende bekers beschilderd met Foep en zijn vriendjes, zo mooi.

Ja Grietje is niet alleen heel goed met naald en draad en stofjes, ook het beschilderen met een heel klein penseeltje( kijk eens naar het hoedje van Foep) gaat haar ook heel goed af.

Ook Regina liet ons haar mooie "Ooievaarsnest" zien,  dat zij gemaakt heeft van Ingrid haar patroon 
Zo mooi  Super. 

Nadat iedereen de koffie of thee op had, begon Ingrid met haar programma en kreeg iedereen het zo fel begeerde patroon. En al gauw kwamen de stofjes uit de tassen en werd er hard gewerkt
We hadden vandaag een extra cursist, Ingrid had Margootje meegenomen, maar die had het veel te druk met het lekkere kluifje dat Brigitta voor haar had meegenomen, dus daar hadden we geen hond aan ;)))


Er werd hard gewerkt en aan het eind van de workshop waren er al hele mooie vogeltjes ( die ik helaas niet heb gefotografeerd ) 
Aan het eind van de middag heeft Ingrid de Foep patronen voor de deelnemers gesigneerd, wat alles nog persoonlijker maakte.

We hebben met elkaar een hele leuke en leerzame dag gehad. Bedankt Ingrid, voor dit mooie patroon en de leuke dag. 

In het nieuwe jaar komt Ingrid weer naar Sneek en dan met de workshop Broderie Perse ( datum volgt binnenkort.

Thuis stond er een verrassing voor mij op tafel. Onze dochter Nina had dit schitterende kerststuk gemaakt

Wat nu een schitterende plaats heeft gekregen op onze tafel.

Ook namens Vera wens ik iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en creatief 2017.

Groetjes,

Rita

maandag 12 december 2016

Een super weekend

Eén keer per jaar, meestal rond deze tijd, gaan mijn man Erik en ik een weekendje weg. Dit keer was onze keus gevallen op Münster en Osnabrück. We wilden de kerstmarkten bezoeken en in Münster zouden er 5 zijn en in Osnabrück 1, en natuurlijk niet onbelangrijk er zou in de buurt van Münster een mooie quiltwinkel zijn die ik graag wilde bezoeken. Dus vrijdagmorgen gauw een koffertje gepakt, Vera zou voor de honden zorgen en wilde met het afronden van haar studie aan de slag,  dus wij gezellig op pad. Nu ligt Münster op iets meer dan 2 uur rijden hier vandaan dus rond half 12 waren we in Greven waar we een hotelkamer hadden gereserveerd.
Gauw iets gegeten en de bagage achtergelaten in het hotel, gingen we weer op pad. Erik, de lieverd, had de tomtom ingesteld op het adres van de quiltwinkel zodat we dat dan maar hadden afgewerkt.
Het was even zoeken, maar oh, wat een leuke winkel met alleen maar moderne, vrolijke stoffen.
Bijna allemaal stoffen van Moda. Wat word je daar vrolijk van. Even gezellig gesproken en toen ik uitgekeken en gekocht was en Erik buiten zijn sigaartje op had, weer in de auto en naar Münster.

Daar aangekomen, de auto in de parkeergarage en richting de Altstad op zoek naar de kerstmarkten,
Nou dat was niet moeilijk en doordat het al schemerachtig werd zag het er super uit, de winkelstraat was heel mooi versierd, zodat je dan ook al echt in de sfeer komt.

Het was genieten, wel een beetje te warm voor de tijd van het jaar, maar toch zo gezellig en druk.



De 5 verschillende markten waren allemaal rond een kerk gelegen en de grote winkelstraat verbindt de markten met elkaar, dus het wandelt heel gezellig

En onderweg naar de volgende markt kom je dan plotseling een winkel tegen ( die helemaal niet op mijn lijstje stond) van Westfalenstoffe. Nou je begrijpt het al, daar moest ik even binnen kijken, Erik haalde zijn sigarenkoker al uit zijn zak, want ja, die weet inmiddels hoe het gaat. Jeetje, wat een mooie stoffen
Zoveel mooie stoffen en dan 2 rijen kasten dik. Ook hier natuurlijk een pakketje gekocht ;)).  De verkoopster vertelde dat in Münster de 
Westfalenstoffen worden geweven. Inmiddels had Erik zijn sigaar weer op, dus wij weer verder.

Zaterdag zijn we nog even terug gegaan naar Münster om voor onze pasgeboren kleinzoon een skipak te kopen voor zijn eerste wintersportvakantie volgend jaar en daarna zijn we richting de kerstmarkt in Osnabrück gegaan. Ook hier een heel grote kerstmarkt, heel gezellig maar hier toch meer eten en drinken dan andere dingen. Maar helaas door de regen hebben we dit bezoek korter gemaakt dan dat onze bedoeling was.

En nu weer thuis.   Morgen weer gezellig Quiltbee en zaterdag komt Ingrid ( Supergoof) met haar workshop" FOEP" ( er is voor de liefhebber nog 1 plaats vrij), dus deze week de cursusruimte gereed maken, zodat we zaterdag gezellig met elkaar aan de slag kunnen.
Dus het was niet alleen een heel fijn weekend, er komt ook nog een drukke en gezellige week.



dinsdag 6 december 2016

Een gezellige ochtend

Vanmorgen hadden we weer onze dinsdagochtend Bee en zouden we met elkaar nog een klein beetje Sinterklaas vieren. Een aantal weken geleden hadden we lootjes getrokken en met elkaar afgesproken dat we zelf iets zouden maken, of als dat niet zou lukken we er niet meer dan € 5.-- aan zouden besteden. Iedereen was heel creatief geweest en voor we het wisten hadden we een grote zak met kado'tjes tussen de koffiekopje op tafel staan
Er werden leuke gedichten voorgelezen en iedereen was erg blij met het kado dat de Sint had meegenomen. Zelf ben ik verwend met een leuke handwerkdoos met inhoud. Natuurlijk had de Sint voor bijna iedereen wel een lapje meegenomen. We waren vanmorgen niet echt fanatiek aan het handwerken maar er werden toch weer plannen gemaakt voor volgende projecten, zelf was ik met Jetta bezig met het blokje van Bobbin 
Ach een zo'n blokje per maand moet toch lukken toch? 

Ook werd er lekker gesnuffeld in het kofferwinkeltje van het Quiltkabinet, want ook al hebben we nog zoveel lapjes, er kan altijd nog wel eentje meer bij. Het koffertje is eigenlijk voor de "Foep" workshop, op zaterdag 17 december, maar een aantal dames hebben alvast gewinkeld ( ze zijn ook weer zo mooi)
Heerlijk toch als je zulke mooie lapjes binnen handbereik hebt.

In elk geval hebben we een heerlijke ochtend met elkaar gehad en volgende week hebben we weer Bee en wie weet wordt er dan iets meer aan handwerken gedaan ;))))

maandag 5 december 2016

Toch nog een beetje Sinterklaas

Bij ons thuis vieren we al een aantal jaar niet uitbundig Sinterklaas meer. Kerstmis daarentegen wordt uitgebreid gevierd. Mama vond het dit jaar toch jammer en kwam vorige week vrijdag met het idee om toch nog een klein beetje Sinterklaas te vieren met z'n tweeën. De regels: een cadeautje van vijf euro en een gedicht. 

Vijf euro is best moeilijk, dus schakelde ik de hulp in van mijn beste vriendin. Zij werkt in een winkel en kent mijn moeder ook al redelijk. Ik moest haar even de tijd geven en jawel, ze had een oplossing. Een stoffenpakketje bij de Wibra vandaan. Omdat mama veel in haar quilts doet met rood en blauw heb ik deze keer gekozen voor zwart/grijs en turkoois. Het cadeau had ik, nu nog een gedicht. 

Een dichter ben ik absoluut niet, dus stel ik zo'n klusje steeds uit. Maar vandaag het dan toch gebeuren. Tijdens het lesgeven zat ik druk te dichten en mijn leerlingen druk aan het werk met de opdrachten. "Mevrouw, wat bent u aan het doen." "Ik ben aan het dichten voor mijn vader en moeder, want ja, we vieren toch nog Sinterklaas." "Maar dat is toch niet zo moeilijk...." En mijn leerling hielp mij met het gedicht voor mijn vader, die van mama had ik inmiddels af. 

Vanavond tijdens een kopje thee hebben we de cadeau's en gedichten uitgewisseld. En gelukkig, mijn cadeau's vielen in de smaak. Ik had er nog een klein geintje bij gedaan..... een vochtvanger voor in de auto. 


Ik heb ook een cadeau gekregen van mama .... het volgende breiboek van Arne en Carlos: Arne en Carlos breien op hun sloffen. Er staan weer leuke patronen in en ik verheug mij op de tijd dat ik weer wat meer kan handwerken. 


Voor iedereen die nog Sinterklaas gaat vieren: veel plezier!

donderdag 1 december 2016

Een weekend met inspiratie en gezelligheid...


Afgelopen weekend hebben wij (mijn dochter en ik) na enige tijd ons getrakteerd op een weekend vol quilten, zonder dat we ons daar schuldig over voelden. Afgelopen tijd hebben we het beide heel druk gehad, mijn dochter is druk aan het afstuderen en had even een time-out nodig, en ik offer mij graag op om mee te gaan. Op zaterdag hadden we een missie: De quiltkoffer met leuke inhoud ophalen voor 17 december. Dan komt namelijk Supergoof naar Sneek voor haar workshop Foep. Op die dag mogen we gebruikmaken van de quiltkoffer met inhoud van het Quiltkabinet, zodat er toch nog lapjes aanwezig zijn om te kopen, omdat ik zelf geen winkel heb.



Het Quiltkabinet is een klein en knus winkeltje, waar je gezellig kan snuffelen en kletsen en inspiratie op kan doen voor je hobby. Op zaterdag zitten de vrouwen te Beeën en staat er beneden op de tafel koffie of thee klaar. Door de gezellige sfeer gaat er behalve de quiltkoffer ook nog het een en ander mee: doorquiltnaalden, een goede pen en voor Vera een nieuw applicatiepatroon.



Zondag zijn we samen op pad gegaan richting Oosthuizen, naar Atelier de Quiltmuis. Daar was er een speciale Sinterklaasbee georganiseerd met een speciale Sinterklaasbingo. Toen we binnenkwamen werden we hartelijk ontvangen in de gezellige quiltkeuken waar al een paar dames zaten te handwerken. Onder ander Elly, met wie ik samen een masterclass van Ted Storm heb gedaan en die er zondag ook was. Op het moment dat ik mijn quilttas uitpakte om te gaan quilten, ontdekte ik dat ik de naalden die ik een dag eerder gekocht had, vergeten was om mee te nemen. Niet slim, maar gelukkig had Vera extra dingen meegenomen en kon ik het lenen. Het enige wat ik miste was mijn quiltgaren, maar die had Marlies gelukkig in haar winkeltje.


Mijn prijzen van de bingo
Bij de bingo was het heel gezellig en vielen we samen in de prijzen. Ik had een aantal keer bingo, omdat ik een aantal keer een rijtje vol had en Vera had zelf een hele kaart vol. Hierdoor kreeg ze een leuke cadeaubon van het Quiltatelier. Eén van mijn prijzen was onder andere een mooie tas van Quiltmania, waar ik aan het einde van de dag al mijn aankopen mooi in kon meenemen. Want ja, Marlies heeft een mooie stoffencollectie. Zowel traditionele getinte stoffen als ook moderne en hippe stoffen. Vera had haar ogen laten vallen op de modernere stoffen en ik ging naar huis met een mooi boek en een patroon. Na een gezellige dag zijn we weer met veel moois naar huis gereden.