maandag 16 januari 2017

Blue Monday

Toen Ik vanmorgen om 6 uur gewekt werd door mijn wekkerradio en de omroeper vertelde dat het vandaag Blue Monday was, de meest deprimerende dag van het jaar.
Maar ik heb geen last van een deprimerende maandag, ik heb er dit jaar gewoon zin in. Zeker vandaag toen het zonnetje erbij kwam en ik ging bekijken wat ik allemaal wil gaan doen.

Afgelopen jaar heb ik de Sterrenquilt voor Vera afgemaakt ( alleen de gele bies moet er nog omheen) en dan is hij voor haar als kado voor haar afstuderen. 

Ik heb ontzettend veel leuke dingen op mijn lijstje staan de komende maanden. Zoals afgesproken zouden Vera en ik dit jaar beginnen met Miss Emily van Ellen.  Beide gaan we hem maken van onze eigen stoffen en op onze eigen manier. Vera heeft een totaal andere stofkeuze dan ik heb, maar dat is juist zo leuk. Vera werkt graag met moderne stoffen en ook al merk ik dat ik zelf ook wel af en toe naar die stoffen kijk, blijf ik toch een beetje in mijn eigen stofjes hangen.
De bovenste is van mij en de onderste van Vera. En dat is zo leuk, beide hetzelfde patroon en een totaal andere uitstraling. Dus op dit project storten wij ons samen. 
Maar zoals gezegd ik heb nog veel meer leuke dingen op mijn lijstje staan dit jaar. 
Ik heb me opgegeven voor "Jules". Deze wordt bij voldoende deelnemers gegeven bij het Quiltkabinet in Eernewoude ( wil je hem ook maken dan even een mailtje naar Marja).

En ja ik heb een nieuwe naaimachine gekocht, omdat ik in februari de tweede masterclass machinequilten van Monique de Canne ga volgen. 
Vorig jaar heb ik samen met Vera de eerste Masterclass gevolgd en dat smaakte naar meer. Tijdens deze eerste cursus gaf mijn eigen machine het op en mocht ik op een Bernina naaien. En dan merk je dat er steeds meer nieuwe snufjes op de nieuwe machines zitten. De afgelopen maanden heb ik me georiënteerd op het gebied van naaimachines, want ik quiltte nooit op een machine, ik ben een echte handquiltster, al zeg ik het zelf. En nu wil ik misschien toch meer op een machine gaan doen.
Uiteindelijk heb ik toch besloten een Pfaff te kopen, eentje met ontzettend veel mogelijkheden, maar waar ik ook nog gewoon het huis, tuin en keuken werk op kan doen. Dus nu veel oefenen zodat ik al die snufjes straks ook kan gebruiken.

En dan zijn er elke maand de leuke quiltbee's waar de meest leuke dingen voorbij komen
Zoals de vogeltjes van Foep van de in december gehouden workshop van Ingrid van de Harst. ( deze zijn gemaakt door Carmen)

En dan komt Ingrid van der Harst op 4 februari weer naar Sneek om een workshop Broderie Perse te geven ( hier zijn nog een paar plaatsen voor) , dus ook weer een leuke quiltactiviteiten.

En dan hebben we met de quiltbee afgesproken dat we in april samen naar de tentoonstelling van Petra Prins en An Moonen gaan in Amersfoort.

Tussendoor staat er ook nog een wintervakantie gepland met de hele familie. 

En dan heb ik sinds kort ook nog af en toe een oma-dag en mag ik op onze kleinzoon passen en ja op zijn bedje in ons huis ligt nog geen quiltje ( bij hem thuis wel hoor, daar heeft Vera voor gezorgd)  dus daar moet ook iets leuks voor gemaakt worden.

Dus ja, ik heb zoveel leuke dingen op mijn lijstje staan dat ik helemaal geen last heb van Blue Monday

Groetjes en nog een fijne avond,

Rita

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk om zo vol plannen het nieuwe jaar in te stappen. Ik ben ook heel benieuwd naar wat we in Amersfoort te zien gaan krijgen. En Petra Prins en Di Ford, gelukkig duurt het niet lang meer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben white monday.....tissues! 🤒🤕😷
  Liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke vooruitzichten heb je en wat ben je lekker gemotiveerd. Veel plezier met alles. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Miss Emily sieht richtig gut aus.
  Dann hat du ja noch viel vor, wenn du auch noch einen Quilt für dein Enkelkind machen möchtest.
  Liebe Grüße
  Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij jou komt het woord vervelen ook al niet voor in je woordenboek! Leuke plannen heb je voor dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen