vrijdag 6 januari 2017

Projecten voor het nieuwe jaar

Het is inmiddels al bijna een week 2017 en ik weet wat mijn plannen zijn voor dit jaar. In de laatste week van december heb ik druk gewerkt om mijn project van 2016 af te maken.

Af te maken?? Alleen de top. Ik was al een tijdje bezig met deze quilt, maar had er nog steeds geen rand omheen gezet. Het patroon is van Camille Roskelley en komt uit het boek Simply Retro. Het is de eerste keer dat ik een quilt heb gemaakt, waarin maar 1 soort blok gebruikt wordt, maar ik ben heel blij met het resultaat. Ik weet alleen nog niet welke achterkant ik erachter zou doen. Hebben jullie een suggestie??

Nieuw jaar en dus tijd voor nieuwe projecten. We hadden al verteld van ons geheime project. Binnenkort laten we daar een beetje van zien, dus heb nog even geduld. Naast dat project, zijn mijn moeder en ik beide begonnen met Miss Emily. Een patroon van Ellie's Quiltplace. Wij maken beide de quilt, maar met andere stoffen. Ik met moderne, en mama met restjes. Het begint altijd met de voorbereiding. In mijn geval het patroon overtrekken, zodat ik zelf kan inkleuren.

Wij hebben het patroon als blok van de maand gekocht en dus als eerste het middenblok. Voor mij best spannend, omdat ik nog nooit ronde vormen genaaid heb. Ik moet zeggen, het valt mij mee. Gisteravond heb was ik bijna op de helft van het middenblok. Hopelijk kan ik vanavond de andere helft naaien.


Naast deze twee projecten ga ik ook nog een quilt maken op de naaimachine. Omdat ik niet veel vrije tijd heb, wil ik ook een project hebben die ik makkelijk kan pakken en waarbij ik niet eerst nog lapjes hoef te tekenen. Dit betekent dat ik ook nog een quilt ga maken naar een patroon van Camille Roskelley. Deze patronen zijn heel duidelijk en heel eenvoudig om op de naaimachine te maken. Hiervan zullen jullie nog foto's krijgen.

O ja, willen jullie deze quilts ook maken?
Ellie's Quiltplace verkoopt Miss Emily nog steeds. Klik hier
Benieuwd naar de quilts van Camille Roskelley?
Haar boeken: Klik hier

Veel quiltplezier!

P.S. Ik word op geen enkele manier betaald of iets dergelijks voor deze reclame. Het is puur om jullie te inspireren.

1 opmerking:

  1. Ich habe mir den Miss Emily quilt eben angesehen. Das wird ein wunderschöner Quilt. Vielen Dank für den Link . Ich bin auch schon gespannt auf eure beiden Quilts.
    Liebe Grüße
    Renate

    BeantwoordenVerwijderen