dinsdag 7 maart 2017

En dan is het zomaar een paar weken verder

OZo ben je thuis nog lekker bezig met allerlei dingen en dan in één keer gaat alles in een stroomversnelling. Natuurlijk, we gaan altijd met de hele familie ( ons gezin met aanhang en dat van mijn zusje met aanhang) in de krokusvakantie richting Oostenrijk. Dit doen we al jaren en elk jaar wordt het gezelschap groter. Dit jaar hadden we weer 2 super grote woningen waar iedereen een plekje vond. Maar eerst moet het hele gezelschap natuurlijk veilig op de bestemming aankomen. We vertrekken altijd 's nachts en dan zijn we op een redeiljke tijd op de plaats van bestemming. Ook dit jaar is dat voor iedereen gelukt. 
De sneeuw was dit jaar goed en iedere dag werd er heerlijk geskied.

En elke middag lekker op het terras met elkaar eten en drinken. 
En dan voor je het weet is een week gezelligheid, sneeuw en zon alweer voorbij en gaat iedereen weer richting huis.

Voor mij begon eenmaal thuis even een marathon wassen en strijken, want op dinsdag mocht ik 3 dagen naar Eernewoude, waar het Quiltkabinet samen met Monique de Canne een tweede masterclass machinequilten had georganiseerd. Vorig jaar had ik de eerste gedaan. Had toen best veel pech omdat mijn naaimachine toen de geest gaf en ik op een geleende machine ( die het wel uitstekend deed) verder ging.  Nu had ik een mooie nieuwe Pfaff en kon ik ook op mijn eigen machine aan de slag. Maar ja voordat het zover was....... . Toen ik de machine kocht had ik er gelijk een quilttafel bij besteld, maar al wat er werd geleverd, niet de quilttafel. Dus ik had goede hoop dat die er zou komen als wij met vakantie waren, maar helaas, niet dus. Maandagmorgen gelijk gebeld, maar helaas pindakaas. Dus toen maar aan het bellen naar andere dealers of die misschien een quilttafel hadden. Na heel veel telefoongesprekken, had ik eindelijk succes en was er een winkel in Apeldoorn die de juiste tafel op voorraad had. Mijn lieve echtgenoot aangekeken en die voor mij naar Apeldoorn om hem op te halen, super, wat was ik blij. Toen hij thuis kwam bleken de pootjes te ontbreken, die lagen nog in Apeldoorn. Jeetje wat een pech, gelukkig had de eigenaresse ze gevonden en werden ze met spoed opgestuurd en kon ik dinsdagmiddag mijn quilttafel gebruiken. 
Super wat werkt dat fijn.

Het was heel leuk om elkaar na een jaar weer te zien en er werd heel wat afgekletst, heel gezellig.
Zoals gezegd was dit het tweede jaar en gingen we een white in white quilt van een meter maken. Monique had voor ons een patroon uitgetekend en die moesten we op stof overbrengen met een wateroplosbare stift. In dit patroon zou ook machinaal trapunto worden verwerkt. Dus wat trapunto werd daar kwamen alvast 2 lagen tussenvulling achter en dat patroon werd met wateroplosbaar garen genaaid. Toen dat klaar was mochten we de resten wegknippen en dan krijg je dit effect
Ziet er nog niet heel mooi uit maar het begin was er. En toen de rest. Eerst de ( in mijn geval wollen) tussenvulling en achterkant er achter rijgen en dan het patroon naaien.  Zo leuk om te doen. 

I
En ondertussen naaien, tips krijgen, zo ontzettend leuk. Maar helaas er komt zoveel bij kijken en dan zijn 3 dagen niet genoeg. Dus nu thuis verder oefenen en afmaken. Inmiddels ben ik wel zover dat ik dit mijn oefenlap laat zijn en dat ik straks nog eentje ga maken die dan ( hopelijk) helemaal perfect is. 

Ik ben er wel achtergekomen dat machinequilten niet appeltje eitje is. Machinequilten is echt een techniek die veel oefeningen vraagt voor dat het echt perfect is. En echt mijn werk is nog verre van dat, maar ik blijf oefenen en rond denken, zoals mijn lerares meerdere keren per dag zei. Maar ik heb het echt super gehad.

En nu, nu ben ik aan het afkicken, er komen weer allerlei dingen op mijn pad, eentje daarvan is zaterdag naar Lunteren, dan ga ik met een aantal dames van de Bee en Vera naar de Supergoofdag.

Ja quiltsters hebben het moeilijk ;))))))

Een fijne week en ook de groeten van Vera


Rita

2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk logje. En wat heb je het fijn gehad...eerst in de sneeuw en dan je masterclass. Heerlijk Rita.
    Ik ga vrijdag (met nog 3 ferknipte froulju) naar Lunteren. Ja, dat wordt weer "een hele zware dag". :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk logje. En wat heb je het fijn gehad...eerst in de sneeuw en dan je masterclass. Heerlijk Rita.
    Ik ga vrijdag (met nog 3 ferknipte froulju) naar Lunteren. Ja, dat wordt weer "een hele zware dag". :-)

    BeantwoordenVerwijderen