zondag 23 juli 2017

Nog even doorbijten

Nu heel Nederland vakantie aan het vieren is en ook hier in het Noorden de vakanties zijn aangebroken, kijken wij ook uit naar een weekje vrij. Nog even en dan is het in Sneek, Sneekweek, en dan gaat ook ons Quiltlokaal een weekje dicht. Maar het is nog nietzover, dus even een verhaaltje over de afgelopen week.

Enige tijd terug had Vera haar top naar Trijntje van der Horst in Sebaldeburen gebracht, met het verzoek of zij wist, hoe deze quilt mooi doorgequilt zou kunnen worden. Samen hebben ze een aantal opties bekeken en ....... de quilt bleef bij Trijntje, die hem op haar longarm zou quilten. 
En ......... nu is hij klaar en supermooi geworden.
Deze foto kregen wij van Trijntje, toegestuurd toen hij klaar was. 
 
De bies zit er inmiddels omheen en is gewassen en gedroogd en Vera is er superblij mee.

Deze week kregen we ook het verzoek van de Bee "Stekje los" of ze een ochtend bij ons in het atelier mochten komen voor een gezellige ochtend, compleet met werkje en een show and tell van Vera en mij. Natuurlijk mag dat en werd er door ons een leuk werkje bedacht: een naalden etui, met de naam"appeltje voor de dorst" en werd er bij ons thuis een ronde gemaakt om quilts mee te nemen naar het atelier.  De oogst was 2 grote wasmanden vol. 

Donderdagochtend kwamen de dames gezellig kletsend binnen en al gauw zat iedereen gezellig aan de koffie/thee met zelfgemaakte gebak. Vera had voor deze gelegenheid haar manderijnenkoek gemaakt. De pakketjes met de werkjes werden uitgedeeld

En de dames kregen hun "werkinstructies"

In plaats van kleuters die vroeger hun plekje hadden in dit lokaal, hadden we nu gezellig een groep dames aan het werk. Ondertussen haalden wij onze quilts uit de manden en hielden voor de eerste keer samen een Show and Tell.

De dames hadden voor deze dag nog meer op het programma staan en namen aan het eind van de ochtend afscheid en wij willen hen nogmaals danken voor de gezellige ochtend.

Omdat we ons Quiltlokaal gevestigd hebben in een oud schoolgebouw is het soms best wel verwarrend om de juiste deur te vinden. Wij mogen echter niet een bord aan de gevel plaatsen, dus zijn best wel bezig om het voor bezoekers makkelijker te maken om ons te vinden. Er wordt gewerkt aan een gekleurde hexagonnen-quilt, waar de naam op wordt geappliqueerd
Maar ja, zoals je ziet is die nog lang niet klaar. 
Gisterochtend fietsten we door de stad en zagen een mooi houten wasrek, die gekocht en gistermiddag voorzien van een quilt bij de buitendeur neergezet.
En ja...... hij werd opgemerkt en onze deur werd probleemloos gevonden. Dus voorlopig is dit een kenmerk van ons atelier Quiltlokaal.

Ondertussen wordt er nog steeds hard gewerkt aan het cursusprogramma voor de wintermaanden.en die worden vermeld op onze website (www.atelierquiltlokaalenshop.nl) en komen er ook steeds meer artikelen in de webshop. 

Ook is Atelier Quiltlokaal zondag 17 september aanwezig op de Gravinnefair in Heeg. 

Dus ja wij gaan straks eerst even met vakantie en daarna hebben we weer heel veel zin en inspiratie voor de wintermaanden.

Iedeeen een fijne vakantie en hopelijk tot ziens.

Groetjes van Vera en Rita1 opmerking:

  1. Ik kom ook kijken in Heeg,een leuk vakantie uitje.Hans heeft pas in sept vakantie

    BeantwoordenVerwijderen