maandag 12 december 2016

Een super weekend

Eén keer per jaar, meestal rond deze tijd, gaan mijn man Erik en ik een weekendje weg. Dit keer was onze keus gevallen op Münster en Osnabrück. We wilden de kerstmarkten bezoeken en in Münster zouden er 5 zijn en in Osnabrück 1, en natuurlijk niet onbelangrijk er zou in de buurt van Münster een mooie quiltwinkel zijn die ik graag wilde bezoeken. Dus vrijdagmorgen gauw een koffertje gepakt, Vera zou voor de honden zorgen en wilde met het afronden van haar studie aan de slag,  dus wij gezellig op pad. Nu ligt Münster op iets meer dan 2 uur rijden hier vandaan dus rond half 12 waren we in Greven waar we een hotelkamer hadden gereserveerd.
Gauw iets gegeten en de bagage achtergelaten in het hotel, gingen we weer op pad. Erik, de lieverd, had de tomtom ingesteld op het adres van de quiltwinkel zodat we dat dan maar hadden afgewerkt.
Het was even zoeken, maar oh, wat een leuke winkel met alleen maar moderne, vrolijke stoffen.
Bijna allemaal stoffen van Moda. Wat word je daar vrolijk van. Even gezellig gesproken en toen ik uitgekeken en gekocht was en Erik buiten zijn sigaartje op had, weer in de auto en naar Münster.

Daar aangekomen, de auto in de parkeergarage en richting de Altstad op zoek naar de kerstmarkten,
Nou dat was niet moeilijk en doordat het al schemerachtig werd zag het er super uit, de winkelstraat was heel mooi versierd, zodat je dan ook al echt in de sfeer komt.

Het was genieten, wel een beetje te warm voor de tijd van het jaar, maar toch zo gezellig en druk.De 5 verschillende markten waren allemaal rond een kerk gelegen en de grote winkelstraat verbindt de markten met elkaar, dus het wandelt heel gezellig

En onderweg naar de volgende markt kom je dan plotseling een winkel tegen ( die helemaal niet op mijn lijstje stond) van Westfalenstoffe. Nou je begrijpt het al, daar moest ik even binnen kijken, Erik haalde zijn sigarenkoker al uit zijn zak, want ja, die weet inmiddels hoe het gaat. Jeetje, wat een mooie stoffen
Zoveel mooie stoffen en dan 2 rijen kasten dik. Ook hier natuurlijk een pakketje gekocht ;)).  De verkoopster vertelde dat in Münster de 
Westfalenstoffen worden geweven. Inmiddels had Erik zijn sigaar weer op, dus wij weer verder.

Zaterdag zijn we nog even terug gegaan naar Münster om voor onze pasgeboren kleinzoon een skipak te kopen voor zijn eerste wintersportvakantie volgend jaar en daarna zijn we richting de kerstmarkt in Osnabrück gegaan. Ook hier een heel grote kerstmarkt, heel gezellig maar hier toch meer eten en drinken dan andere dingen. Maar helaas door de regen hebben we dit bezoek korter gemaakt dan dat onze bedoeling was.

En nu weer thuis.   Morgen weer gezellig Quiltbee en zaterdag komt Ingrid ( Supergoof) met haar workshop" FOEP" ( er is voor de liefhebber nog 1 plaats vrij), dus deze week de cursusruimte gereed maken, zodat we zaterdag gezellig met elkaar aan de slag kunnen.
Dus het was niet alleen een heel fijn weekend, er komt ook nog een drukke en gezellige week.Geen opmerkingen:

Een reactie posten