dinsdag 18 april 2017

En dan gaan de deuren open

Dat was afgelopen donderdag het geval, we waren nog druk om alles in het atelier een plekje te geven, kijken wat waar moest staan en wat er anders en misschien beter kon. Ineens kwam er iemand om het hoekje kijken of we er al waren. Een bakje thee is snel gezet, met iets lekkers, zodat je een welkom gevoel krijgt. Wees welkom in ons atelier. Het is de bedoeling dat we het assortiment stoffen gaan uitbreiden en dat we zowel de traditionele quiltstoffen hebben, maar dat er ook moderne stoffen een plek bij ons gaan vinden.
Ook is het de bedoeling dat er cursussen en workshops gegeven gaan worden en we zijn dus al op zoek naar leuke ideeën.
Eén van die ideeën was een naam voor ons atelier. Natuurlijk hebben we de naam van het Quiltkabinet, maar in deze nieuwe formule vinden we een andere naam ook beter passen. We hebben een lokaal in een oud schoolgebouw. We gaan er quilten, dus ..... wat is er leuker dan "Quiltlokaal".Vrijdag hebben we de deur echt open gezet. Wat ontzettend leuk, er kwamen gelijk lieve mensen kijken en gebruik maken van de paasactie die we bedacht hadden. Toch was het nog een beetje onduidelijk waar we precies zaten, dus voor zaterdag werd er een bord buiten gezet en een quilt aan de deur gehangen. Zaterdagmiddag was het ook gezellig druk met allemaal enthousiaste lieve quiltsters, die naar ons waren gekomen om een kijkje te nemen en om stofjes mee naar huis te nemen. En daar word ik heel blij van. En de hulp die ik van mijn vriendinnen en kinderen en mijn lief krijg, dat is zo ontzettend lief. Iedereen is enthousiast en denkt mee. Zo is mijn echtgenoot aan het knutselen geweest en heeft een hele handige wagen gemaakt waar de rollen met tussenvulling nu hun plek op gaan vinden. Er wordt gewerkt aan een website en webwinkel.Zo zie je wat er allemaal in een maand kan gebeuren.  En....... er is ook nog tijd om te handwerken. Want zoals eerder verteld, zijn Vera en ik begin dit jaar  aan Miss Emily begonnen, elk op onze eigen manier en met onze eigen kleurtjes. Gistermiddag hebben we een foto gemaakt van onze quilts tot zover. Ze zijn heel verschillend aan het worden, maar zo leuk. En vandaag mocht ik nieuwe stoffen inkopen, mooie stoffen die in het najaar in ons atelier een plekje zullen vinden.

Wij hopen dat heel veel quiltsters een keertje bij ons komen kijken en geïnspireerd raken van alles wat er in en om ons "atelier het Quiltlokaal" gaat gebeuren.

Quiltgroetjes ook namens Vera,

Rita.

16 opmerkingen:

 1. Ik vond het vrijdag ontzettend leuk om bij jou "het Quiltlokaal" te mogen bekijken.
  En helemaal blij te vertrekken met mijn mooie rode stoffen en een hele meter "rose met vogels" van Di Ford.
  Tot de volgende keer Rita!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er zeer welkom uit, ik kom graag binnenkort in jullie Quiltlokaal kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet het er leuk uit!
  Kom gauw bij je langs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes, ik weet hoe leuk het is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er mooi uit, ik kom graag een keer kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd leuk een nieuwe quiltwinkel! Lees alleen niet waar jullie te vinden zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend leuk interieur zie ik nu al! Gefeliciteerd met jullie Quiltlokaal! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Piep wat heb je er een gezellige plek van gemaakt! Ik wens je een mooie toekomst daar en wie weet op 1 van onze reisjes ontmoeten we elkaar knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk zeg dat jullie zoiets opstarten maar zal graag keer komen kijken maar waar zitten jullie, veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie nieuwe Quiltlokaal ziet er heel mooi en uitnodigend uit! DIt voorjaar zit er nog een midweekje richting Friesland in de planning, en dan kom ik even langs!
  Veel succes de eerste, spannende weken en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er al gezellig uit in jullie quiltlokaal. Ik kom zeker een keer kijken. Succes dames....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd en fijn dat je zo'n handige man hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb in ieder geval genoten van jullie winkel vorige week donderdagmiddag en mijn man vind het niet erg om vaker te gaan.Dankzij de leuke boekjes van je man voor de man

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel veel succes rita! Gaat zeker en vast lukken!

  BeantwoordenVerwijderen