maandag 15 mei 2017

Spiegelbeeld

Ik denk dat iedereen het wel kent... patronen in spiegelbeeld naaien, omdat het anders niet meer klopt. Dat geldt ook voor de volgende rand van de Miss Emily. Tijdens mijn twee weken meivakantie heb ik daar veel aan gepatched. In totaal moet ik 36 Log Cabins maken en in plaats van de licht-donker verdeling die je normaal gesproken in de Log Cabin ziet, heb ik ervoor gekozen om deze rand in alle kleuren van de regenboog te doen.Ik begon heel actief aan deze blokken en het ging best snel. Ik naai de blokken op ondergrond, rasterquick, zodat alle stukjes heel netjes worden. Dit betekende wel, dat ik alles in spiegelbeeld moet naaien. Nu gebeurt dat met mijn quilts wel vaker. Ik ontwerp een quilt en met het naaien kom ik er ineens achter dat het in spiegelbeeld moet. Mijn vader vraagt dan elke keer als geintje, of ik het wel in spiegelbeeld genaaid heb. Heel irritant, maar ik kan er wel om lachen.

Nu moesten wij allebei lachen toen ik na ongeveer 5 Log Cabins, 's avonds op de bank, ineens het spiegelbeeld vergat, midden in een blok. Ja, je leest het goed. Ik begon in spiegelbeeld, naaide in die richtig ongeveer 6 stukjes, draaide toen de naairichting en naaide het blokje af. Ineens kwam ik erachter en kon ik er niets meer aan veranderen, zonder het blokje uit te halen.


In bijna elke quilt die ik maak zit wel een foutje. Dit omdat ik de fout gemaakt heb, of omdat ik te lui ben om het anders te doen. In de Miss Emily zit nu dus ook en fout, want ik ben te lui om het blokje uit te halen. Ik vind het eigenlijk wel leuk staan!

Mijn moeder en ik zijn met de Miss Emily ongeveer even ver. Wij hebben in ieder geval 4 randen al aan elkaar zitten. Ik vind het kleureffect van beide quilts zo leuk om te zien. Zelfde patroon, maar twee totaal andere quilts.


Tijdens de meivakantie heb ik ook nog gewerkt aan mijn japanse vingerhoedjes. Deze quilt ben ik al een hele tijd geleden begonnen en het wordt nu tijd om hem af te maken. Daarom heb ik er twee randen omheen gezet en ben ik begonnen met het quilten van deze top. Dit doe ik wanneer ik in het atelier sta, dus wanneer je langs komt, kun je mij zien quilten.
Misschien dat hij ook nog wel een tijdje in het atelier komt te hangen.


Waar zijn jullie op het moment mee bezig?

Groetjes, ook namens Rita

Vera

3 opmerkingen:

 1. Leuk hoor, een foutje, maakt het eigen! Trouwens waanzinnige kleuren, gaaf! Succes met je quilt werk, groeten aan Rita en....laat papa maar kletsen ;). Liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Log Cabin Blöcke! Oh welche Farbenpracht!
  Und Miss Emily, ja, es werden ganz unterschiedliche Quilts. Das ist auch interessant zu sehen.
  Der Vingerhoedjes Quilt gefällt mir auch sehr gut.
  Liebe Grüße
  Renate

  BeantwoordenVerwijderen